Klokhuis Meet Up

Interactieve Klokhuis Meet Up over 'Armoede'

Meer

Interactieve Klokhuis Meet Up over 'Armoede'

Op dinsdag 18 april maart organiseerden Het Klokhuis en ZB Bibliotheek van Zeeland weer een Klokhuis Meet Up. Deze keer ging Tirsa in gesprek over de Klokhuis-uitzending 'Als je weinig geld hebt'. Kinderen uit groep 7 en 8 in heel Nederland konden van 11.00 tot 11.45 uur thuis of op school deelnemen aan de meet-up via een interactieve livestream vanuit de ZB in Middelburg.

Nooit op vakantie. Met honger in de klas. Geen nieuwe schoenen als je oude te klein zijn. In Nederland leven meer dan 200.000 kinderen in armoede. Tijdens de Klokhuis Meet Up over armoede openen Tirsa en de gasten het gesprek over opgroeien met weinig geld en hopen daarmee de schaamte rond dit thema te doorbreken. De Klokhuis Meet Up sluit aan bij de Week over Armoede van NPO Zapp.

Aan tafel zit onder andere armoedebestrijder en schrijfster Vanessa Umboh. Zij weet uit eigen ervaring hoe het is om van weinig geld rond te moeten komen. Aan tafel vertelt ze hoe ze zich met haar stichting ‘Stem zonder gezicht’ inzet voor de 40.000 kinderen in Rotterdam die in armoede leven.

Anashya (13) groeide op in armoede nadat haar ouders slachtoffer werden van de toeslagenaffaire. Tijdens de livestream vertelt ze hoe dat voor haar is. Ook vraagt Anashya zelf aandacht voor kinderen die opgroeien met weinig geld thuis. Door erover te praten, hoopt ze het taboe op praten over armoede te doorbreken.

Gedrags- en neurowetenschapper Mirre Stallen doet voor het lectoraat Armoede Interventies aan de HvA onderzoek naar de gevolgen van geldproblemen. Ze legt tijdens de Meet Up uit wat opgroeien in armoede met je doet. Daarbij maakt ze duidelijk dat geldproblemen niet ‘je eigen schuld’ zijn.

Terugkijken
Kijk hier de afleveringen van Het Klokhuis over 'Als je weinig geld hebt'.

Interesse?

Drie klassen kunnen live in beeld meedoen: zij zijn gelijktijdig zichtbaar op een grote videowall en kunnen reageren op de presentator en de gasten. Voorwaarde is wel dat zij gedurende de gehele uitzending meedoen en zich houden aan de spelregels die zij vooraf toegestuurd krijgen.

Scholen die willen meedoen via de videowals, kunnen zich aanmelden bij klokhuis@dezb.nl. Via het speciale Whatsapp-nummer kunnen kinderen tijdens de live stream ook vragen insturen.

Deel deze pagina met je vrienden!