Klokhuis Meet Up

Klokhuis Meet Up over 'Keti Koti'

Meer

Meet Up over 'Keti Koti'

Op dinsdag 18 juni 2024 organiseren jeugdprogramma Het Klokhuis en de ZB een interactieve livestream over Keti Koti, naar aanleiding van de gelijknamige Klokhuis-uitzending. Presentator Tirsa With gaat van 13.15 tot 14.00 uur in gesprek met gasten en leerlingen uit groep 7 en 8 over de herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij op 1 juli. Iedere school kan de livestream volgen via een digibord in de klas.

Vertaald uit het Sranantongo, de taal die in Suriname veel wordt gesproken, betekent Keti Koti: gebroken ketenen. Elk jaar op 1 juli wordt het slavernijverleden herdacht en het einde van de slavernij gevierd. Tijdens de Klokhuis-livestream legt slavernij-educator Britt-Marie van der Drift uit waarom het belangrijk is dat we stil blijven staan bij onze gezamenlijke geschiedenis en waarom we vrijheid moeten vieren. 

Ook de tweelingzussen Susi en Simba Mosis zitten aan tafel. Zij stammen af van de Marrons; inwoners van de binnenlanden van Suriname die afstammen van gevluchte tot slaaf gemaakten. Aan tafel vertellen de zussen over de rijke cultuur en tradities van de Marrons en gaan ze met de leerlingen in gesprek over vrijheid en verzet.

Interesse?

Drie klassen kunnen live in beeld meedoen: zij zijn gelijktijdig zichtbaar op een grote videowall en kunnen reageren op de presentator en de gasten. Voorwaarde is wel dat zij gedurende de gehele uitzending meedoen en zich houden aan de spelregels die zij vooraf toegestuurd krijgen.

Scholen die willen meedoen via de videowals, kunnen zich aanmelden bij klokhuis@dezb.nl. Via het speciale Whatsapp-nummer kunnen kinderen tijdens de live stream ook vragen insturen.

Deel deze pagina met je vrienden!